A nevünket adjuk...

beinca_interju_nagy

A Benincà testvérek, Aldo és Luigi, a kapuautomatikák gyártásával foglalkozó cég alapítói. Székhelyük Sandrigóban található, Velencétôl 100 km-re északnyugatra. Aldo és Luigi 1979-ben a házuk melletti garázsban kezdték tevékenységüket. Azóta a cégnek 6 leányvállalata és több, mint 300 munkatársa van.

Sok mindent megvalósítottak közel 40 év alatt. Hogyan indult a Benincà Csoport élete?

Aldo: Minden 1979-ben kezdődött, a montecchio precalcinoi házunk melletti garázsban, nem messze onnan, ahol most a székhelyünk van. Szerelőként dolgoztam több cégnek is, de emellett saját vállalkozásba fogtam és Luigi úgy döntött, csatlakozik hozzám. Volt egy közös álmunk: saját termékeket gyártani a saját brand-ünk alatt.

Miért választották ezt az iparágat akkor?

Luigi: Azt gondoltuk, hogy nagy lehetőségek rejlenek benne. Nyilvánvalóan ez kockázatos volt, mert a termékeink 40 évvel ezelőtt nagy újdonságnak számítottak.

Sikerült megvalósítani a terveiket?

Aldo: Szeretek folyamatosan újabb célokat kitűzni, de azt mondhatom, hogy megvalósítottam a fiatalkori álmomat.


beninca_bejarat

Mi a sikerük kulcsa?

Luigi: Nagy a cégünk, de családias. Nyitottak vagyunk az eszmecserére és az új ötletekre. Hiszünk abban, hogy felelősséggel, elkötelezettséggel, tisztelettel, büszkén és szenvedélyesen kell tennünk a dolgunkat. Ezek azok az értékek, amiket szeretnénk átadni az új kollégáinknak. Ezért készítettünk néhány posztert és kitettük a cégen belül, mert azt szeretnénk, hogy ezek az értékek mindig szem előtt maradjanak. Ezeket a vásárlóink is érzik. Szilárd alapokon nyugvó cégnek tartják a miénket, ami folyamatosan szeretne fejlődni.
 

Mi egyedülálló a cégükben? Hogyan különböztetik meg magukat a versenytársaktól?

Aldo: Cégünk alapítása óta mindig Olaszországon belül tartottuk a gyártást. Ez meglehetősen egyedülálló. A brand-ünk megegyezik a vezetéknevünkkel, így mi minden nap otthagyjuk a névjegyünket a munkánkon. Ebben is különbözünk a többi versenytársunktól.

beninca_meeting
Mire a legbüszkébb?

Luigi: Természetesen a termékeinkre és a tényre, hogy a szakma elismeri a magas minőséget és design-t. A növekedésünket tekintve büszkék vagyunk arra, hogy sikerrel fejlesztettük olyan szakértők eladói hálózatává a kétszemélyes vállalkozásunkat, akik minden nap megosztják a világgal az ötleteinket, értékeinket és a nevünket.